9776 Püspökmolnári

0147/12 hrsz.
Postacím: 9776 Püspökmolnári, Pf.: 2.
Tel.: ( 94 ) 594-060, Fax: ( 94 ) 594-061
Adószám: 10378924-2-18
Cégjegyzékszám: 18-09-000484A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával
valósul meg.

 www.nfu.hu

www.nfgm.gov.hu

www.magzrt.hu

 

TRANSZKAVICS  Bányászati Kft. komplex beruházása

 

A Transzkavics Kft. beruházásának célja volt a  püspökmolnári és a rumi telephelyein végzett bányászati tevékenység két nagyteljesítményű homlokrakodó géppel való fejlesztése, a minőségirányítási rendszer megújítása és tanácsadás igénybevétele a hatékony vállalati szabályozás érdekében.

Ezen tevékenységek teljes mértékben összekapcsolódnak és kiegészítik egymást, a projekt célját együtt alkotják.

 

A Liebherr munkagépek üzembiztonságilag, gazdaságosság, teljesítőképesség, megbízhatóság és élettartam tekintetében az egyik legjobb választásnak bizonyultak. Ezek a homlokrakodók megfelelnek az Európai Unió legszigorúbb biztonsági-, egészségügyi és környezetvédelmi szabályainak egyaránt. Az L576 típusú gépek egy robosztus Z kinematikával vannak felszerelve, melyek nehezebb körülmények között is megbízhatóan teljesítenek. A könnyen hozzáférhető dieselmotor és minden fontos alkatrész segítik az optimális karbantartást. Az L 576-457 2 plus 2 alapkészülékek egy 2920 mm nagyságú emelőszerkezettel,4 db gumiabronccsal, 3000 mm- 4,50 m3 körmös kanalakkal, anyag túlcsordulás elleni védőlemezekkel, központi zsírzó berendezéssel, hangszigetelt vezetőfülkével, légrugós vezetőüléssel és figyelmeztető lámpákkal kerültek beszerzésre.

 

A már működő MSZ EN ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsított minőségirányítási rendszer megújító felkészítése ( a rendszer újjáépítése) és a rendszer tanúsíttatása volt a projekt második célkitűzése. A szabvány bevezetésével a Kft. minden munkafolyamatát leszabályozta, vevői és beszállítói kapcsolatait rendezte és a környezetvédelmi előírásoknak eleget téve  kezeli a bányákra vonatkozó szigorú követelményrendszereket. A megújító audit során az újonnan bevezetett tevékenységi elemek is beépültek a rendszer működésébe, ezzel segítve elő a hatékony és gazdaságos működést.

 

A projekt harmadik célja volt, hogy a cég tanácsadást vegyen igénybe a vállalati folyamatmenedzsment működésének elősegítése céljából. A tanácsadás lényege, hogy a vállalkozás a saját erőforrásait optimálisan kihasználja és a beszállítóit eredményesen és hatékonyan bevonja az értékteremtésbe.

 

 

Kedvezményezett:

 

Transzkavics Kft.

9900 Körmend

Mátyás k. u. 4.

94/594-060

 

 

Közreműködő szervezet:

 

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1539 Budapest

Pf.:684